Røvernytt bloggen

..                              Oppdatert Lørdag.08.01.22.. 5 årgang                                                     . I Røvernytt bloggen kan du lese siste nytt om cannabis legalisering,  rusreformen,  og politiskandalen.

Vemork Kraftstasjon helt oppe ved Rjukanfossen øverst i Vestfjorddalen.

Tungtvanns fabrikken på Rjukan eller vemork kraftstasjon. Nå Norsk Industriarbeidermuseum

Jeg begynte og arbeide som 16 åring i et Entreprenørfirma i Bamble i Telemark. Som grøftegraver, fjell boring og hjelpemann for skytterbas. 22 Kr. Timen. 1 år. Begynte så i et mellomstort Stillas firma i østlandsområdet. Bas på 3 mannslag stasjonert i på Hydro Herøya i Porsgrunn. Ble hovedtillitsvalgt før jeg fylte 18. I underkant av 50 mann. I den forbindelse var jeg på Faglig Tillitsmannskurs på .LO sitt Hotell på Dombås en uke. 1000 M over havet. Kursleder og foredragsholder 3 ganger om dagen var Lederen i Fellesforbundet Kjell Bjørndalen. Senere LO Leder.Jeg var Formann/arbeidsleder på de reisejobbene jeg valgte meg til. Bla Oljeraffineriet på Mongstad utenfor Bergen.1 år. Og 1 år på Hydro Rjukan. På Såheim Kraftstasjon og Vemork Kraftstasjon. Den tidligere Tungtvannsfabrikken. Nå Norsk Industriarbeismuseum. 5 år til sammen i Stillasjen. Ingen i vårt firma falt ned. Det var det som var saken. Etter det begynte jeg på en Dørfabrikk. Tilrettelegger med Truck på samlebånd. Senere Lakkerer. Da den gikk konkurs begynte jeg på min Sivile Tjenesteplikt 16 Mnd. Pasifist av overbevisningsgrunner.

Dagsrudheimen sentralinstitusjon for psykisk utviklingshemmede.  1958-1994. Avviklet med HVPU reformen i 1994.

Arbeidsplass i 7 år.

Bo enheten Heimly.

Jeg begynte på Dagsrudheimen i 1991 først som Sivilarbeider i Siviltjeneste. ( Pasifist av overbevisningsgrunner ) Jeg tok samtidig Vaktmesterskolen på kveldstid. Fikk deretter jobb som Vaktmester for Telemark Fylke frem til siste dag for HVPU reformen i 1994. Fulgte med over i Vaktmesterstilling til eiendomsovertager Nome Kommune

Et eget samfunn.

Hjulene blir bena til rullestolbrukere. Tom fra Olastua hadde råna sin rullestol.

I tillegg til boenhetene var det stort sentralkjøkken, kantine, gymsal, svømmebasseng, kinosal, vaskeri, administrasjonsbygg, skole, idrettsanlegg, fotballbane, lysløype, hybelhus og personalboliger. Det var også egen gård meg gartneri. På driftsiden var det sentralvarmeanlegg med teknisk rom og tillhørende verksted. Jeg valgte å si opp den faste stillingen som jeg stortrivdes i. (kommer tilbake til) 

Hovden Badeland. 80.000 besøkende i året. Åpnet av Kong Harald i 1990.  52 mil.

Fikk jobb av Bykle Kommune via en Bedrifts Seniorrådgiver i Agder Bedriftsrådgivning.  Nå styreleder ii sitt eget velrenomerte selskap Hodejeger Åstveit a/s

Fikk god Sluttattest etter at jeg sa opp og gikk seks måneder med opplæring av ny mann. (kommer til bake til)

Bedriften hadde gått med driftsproblemer og underskudd fra åpningsdagen. Etter mitt  3de kvartal viste Driftsteknisk regnskap 550.000; Kr. overskudd etter budsjett. Det vakt stor oppmerksomhet siden det hadde hvert Kommunens mareritt siden oppstart. Bortsett fra alpinanlegget så var det Badeland som var trekkplasteret i markedsføringen i Tyskland og Nederland. Turistdestinasjonen, eller den lille fjellbygda Hovden med 250 innbyggere hadde 240.000. tusen besøkende på vinterhalvåret med overnatting. 54% var Tyskere og Nederlendere. Tyskere og Nederlendere er favoritt turister i fjell Norge. Men lettelsen i hele Kommunen var stor Når Hovden Badeland a/s var i den driften den skulle hvert i på åpningsdagen.  Rett før overlevering av anlegget i 1990, Orienterte teknikerne fra Jonson Control/ Jonson Compani. USA. Kommunestyret i Bykle om at Driftsgarantien på anlegget var trekt tilbake i sin helhet siden de ikke hadde fått informaskjon om de ekstreme temperaturforandringene på 80 grader i året, og fra 10 grader på kvelden til 37 minus neste morgen. Men de hadde det skriftlig så det ble ikke noen konflikt av det. Men det har gått bra. Fryser vannet for eksempel , er hele bygget ødelagt. Jeg fikk lagt fram mange gode tillbud av Kommunen om å overta drifta av Hovden Badeland a/s. En sum de hadde glemt og overføre til drift på 10,1 mil. skulle overføres, og utgifter vedlikehold skulle ikke belastes meg eller mitt regnskap osv. Jeg fikk flere ganger spørsmål om jeg ville ha den største tomta på toppen av det nye boligfeltet. Det var ei tomt de hadde holdt av til en Kommunelege som aldri kom. Alle som underskrev tomtekjøp med kommunen og tok et gravetak med spaden fikk automatisk overført 100.000 kr på sin konto som gratis byggetillskudd i gave. Men jeg var gjeldsoffer så jeg kunne ikke si ja takk.  Siste gangen de spurte sa de at de hadde alle muligheter for å ordne meg lån eller låne meg via kommunen. første avdrag på tomta kunne utsettes inntil 10 år uten å melde fra. De ble lei seg og sa de ville bidra til at jeg trivdes og spurte om jeg ville ha bolig eller hytte en annen plass i Kommunen. Men jeg sa opp isteden.Jeg måtte bare gi opp. Psykopaten Stein Kinserdal drev og ringte til Badeland og spurte arbeidskolegaene mine etter meg og sa i samme sammenhengen, pass dere for han for han driver med narkotika. Jeg skjønte jo at han aldri kom til å slutte med slike ting. Det er tillatt å hate korrupsjonen.  Det siste den tidligere Ordføreren sa til meg når jeg gikk: Hva er det beste vi kan gjøre for deg for å få deg til å bli? Men det var ikke noe de kunne gjøre for meg. En som forfølges av en værsting psykopat i den korrupte Staten har ikke nubbetjangs.

Tropisk miljø.SPA,badstuer, solsenger, sklie, utebasseng hele året. 32+

I påskene hadde 1000 stk inne hver dag.

2 delt cafe og gatekjøkken. Alt fra softis til middag

Rutsjebanen var populær. Vi arrangerte konkuranser med tidtakning og premier en gang iblandt. Det var populært. Aldri skader.

Utebassenget var like populært sommer som vinter. Også når det var snøstorm. Utegrilling om sommeren.

Her ser vi alpin anlegget i bakgrunnen. Hovden er jo først og fremst et vintersport sted. Badeland ble bygd kun for å fylle ut turistdestinasjonen.

Hindringselven Otra var populær blandt de yngste.

CHLORINE.

ARKADEN Storsenter Skien.

Arkaden Storsenter Skien.

Eiendoms selskapet søkte etter Teknisk Sjef. Jeg søkte og var den eneste søkeren som ble innkalt og ansatt blandt 300 søkere. Jeg var innkludert i selskapets framtid. Jeg ble ansatt 3 mnd. føre Storsenteret skulle åpne. Det var på 100.600 kvm. pluss noen tillegg. 5 etasjer over bakken og 2 under. 52 butikker pluss 20-30 leietakere til. Det var lang låserunde morgen og kveld. 1 time og 15 minutter hver gang. Sammenhengende og i lik rekkefølge hver gang. Jeg var godt kjent av de fleste som jobbet der. Alt fra butikkinnehavere, til håndtverkere, servicepersoner, teknikere fra Securitas og ABB elektro. Jeg hadde gått dobbeltskift i 4 uker for å lære opp 16 Securitas Vektere puljevis på låserunda. Jeg gikk inn på kontoret mitt og så jo et brev som lå midt på bordet med mitt navn på. Jeg åpnet det og så det var underskrevet av senter leder i driverselskapet som hadde overtatt.  Vi har dessverre overvurdert behovet for Vaktmestere. Din siste arbeidsdag er i dag.  Det var og ble første gang på 25 år at jeg hadde hvert i nærheten av sparken. på mine arbeidsplasser. En usakelig oppsigelse som kom som lyn fra klar himmel. Midt i prøvetida og jeg så nyheten spredde seg til hele senteret på to timer. Jeg måtte levere tilbake det nye idsystem kortet kortet jeg fikk av Securitas sjefen selv. Men jeg nekta å slutte før jeg hadde gått prøvetida ut.   Men det kommer jeg tillbake til.